סכרת הריון

סוכרת הריון היא מחלה בה הסוכר (גלוקוז) בדם גבוה והיא מתפתחת במהלך ההיריון ולרוב נעלמת לאחר הלידה. מצב זה יכול לקרות בכל שלב בהריון, אך שכיח יותר בשליש השני או השלישי. סוכרת הריון יכולה לגרום לבעיות לך ולתינוקך במהלך ההיריון ואחרי הלידה. אך ניתן להפחית את הסיכונים אם מתגלה המצב במצב מוקדם ומנוהל היטב.

אז קדימה, מתחילים ♥

מי בסיכון לחלות בסכרת הריון?

כל אישה יכולה לפתח סוכרת הריון במהלך ההיריון, אך את נמצאת בסיכון מוגבר אם:

  • מדד מסת הגוף שלך (BMI) הוא מעל 30 – השתמשי במחשבון המשקל הבריא כדי לבחון את ה- BMI שלך
  • היה לך סוכרת הריון בהריון קודם
  • אחד מההורים או אחייך סובל מסוכרת
  • את ממוצא דרום אסייתי, שחור, אפריקני-קריבי או מזרח תיכוני.

סימפטומים של המחלה

סוכרת הריון בדרך כלל לא גורמת לתסמינים כלשהם. מרבית המקרים מתגלים רק כאשר נבדקים רמות הסוכר בדם במהלך בדיקת הסוכרת ההריונית. יש נשים שעלולות לפתח תסמינים אם רמות הסוכר בדם שלהן גבוהות מדי (היפרגליקמיה), כגון:

  • צמא מוגבר
  • צורך להשתין לעתים קרובות יותר מהרגיל
  • פה יבש
  • עייפות

אך חלק מהתופעות הללו שכיחות במהלך ההיריון ואינן בהכרח סימן לסוכרת הריון. במידה ואת מרגישה אחד או כמה מהסימפטומים רצוי לשוחח עם המיילדת או הרופא שלך על מנת לשלול סכרת הריון.

כיצד סוכרת הריון יכולה להשפיע על ההריון שלך?

לרוב הנשים הסובלות מסוכרת הריון עוברות הריונות רגילים עם תינוקות בריאים. עם זאת, סוכרת הריון יכולה לגרום לבעיות כמו: התינוק שלך גדל מהרגיל – וזה עלול להוביל לקשיים במהלך הלידה ומגדיל את הסיכוי להזדקק ללידה מושרשת או לניתוח קיסרי. Polyhydramnios  – שזה סימפטום ליותר מדי מי שפיר (הנוזל שעוטף את התינוק) ברחם, מה שעלול לגרום ללידה מוקדמת (לידה לפני השבוע ה -37 להריון)  או לבעיות בזמן הלידה.

בנוסף, התינוק שלך עשוי לפתח סוכר נמוך בדם או הצהבה של העור והעיניים (צהבת) לאחר שנולד, וזה עשוי לדרוש טיפול בבית חולים ושהייה ממושכת יותר מעבר לרגיל. כמו כן, את תהיי בסיכון מוגבר לפתח סכרת מסוג 2 בעתיד.

מהו הטיפול למי שיש סכרת בזמן הריון

אם יש לך סוכרת הריון, הסיכוי ללקות בבעיות בזמן ההריון יכול לרדת על ידי שליטה ברמות הסוכר בדם שלך. במהלך ההריון את תקבלי ערכת בדיקת סוכר בדם דרך הרופא שלך, כך שתוכלי לפקח על השפעות הטיפול. כמו כן, רמות הסוכר בדם עשויות להיות מופחתות על ידי שינוי התזונה וכושר. עם זאת, אם שינויים אלה לא מורידים מספיק את רמות הסוכר בדם שלך, תצטרכי לקחת תרופות גם כן, זה יכול להיות טבליות או זריקות אינסולין.